Gezonde farmacie voor iedereen

Openbare apotheken

Wat we doen

Doen we met passie

Pluripharm is de afgelopen 40 jaar doorgegroeid tot een onafhankelijke volgesorteerde farmaceutische groothandel met een breed servicepakket. Wij leveren een compleet assortiment genees- en hulpmiddelen aan zelfstandig openbare, poliklinische en ziekenhuisapotheken in heel Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in patiënt specifieke zorglogistiek en ondersteunen onze klanten met datagedreven diensten gericht op hoogwaardige farmaceutische zorg en een rendabele praktijkvoering. Bij alles wat we doen, staat de klant voorop.

Wie we zijn

‘Work hard play hard’

Pluripharm is een ambitieuze farmaceutische dienstverlener. Met een gedreven team van 245 collega’s zetten wij ons dagelijks in voor een optimale beschikbaarheid en levering van geneesmiddelen voor de zelfstandig openbare, poliklinische en ziekenhuisapotheken in heel Nederland. Pluripharm laat zich kenmerken als een informele organisatie waar hard werken en humor hand in hand gaan en een persoonlijke benadering en goede sfeer centraal staan. Met meer dan 30 verschillende nationaliteiten kenmerkt Pluripharm zich als een organisatie met een enorme culturele diversiteit

Data en cijfers

Personeelsopbouw

Pluripharm groeit. Dat is onze ambitie. Samen met onze kernwaarden Betrouwbaar, Persoonlijk, Innovatief en Verbindend maakt dat
Pluripharm Groep de ideale partner voor ondernemende zorgprofessionals.

Jaar
Medewerkers
Man-vrouw verdeling
Nationaliteiten

Waar we voor staan

Kernwaarden

Persoonlijk 

Farmaceutische zorg gaat over de gezondheid van mensen, en dat vraagt om persoonlijke aandacht, toewijding en toegankelijkheid. Ook in onze contacten met apothekers, leveranciers en andere relaties.

Betrouwbaar

Patiënten zijn afhankelijk van hun geneesmiddel. Zij moeten erop kunnen vertrouwen dat het beschikbaar is wanneer zij het nodig hebben. Dat het aan alle kwaliteitseisen voldoet, dus op de juiste wijze wordt bewaard en vervoerd. Zij moeten op ons kunnen vertrouwen. Daarom geldt voor ons: afspraak is afspraak. 

Innovatief

De gezondheidszorg verandert voortdurend. Nieuwe technologieën bieden nieuwe mogelijkheden. Wij omarmen innovatie als stuwende kracht voor de verbetering en duurzaamheid van de zorg. Wij zijn voortdurend gericht op innovatieve oplossingen die onze diensten en die van onze partners naar een hoger niveau tillen.

Verbindend

Optimale zorg vraagt nauwe samenwerking van alle betroken partijen. Goede samenwerking begint bij ons bij de verbinding tussen mensen. Menselijke verbinding is noodzakelijk om gezamenlijke doelen en ambities te realiseren en samen van betekenis te zijn. 

waar we voor gaan

Gezonde farmacie voor iedereen

Farmaceutische zorg is van levensbelang. Dit vereist optimale beschikbaarheid van geneesmiddelen met een gegarandeerde kwaliteit. En maatwerk in aansluiting op de behoefte van het individu. Bij Pluripharm waarborgen wij de beschikbaarheid van geneesmiddelen dankzij ons internationale netwerk. Wij ondersteunen apothekers met patiëntspecifieke levering van medicatie. Met datagedreven diensten voor hoogwaardige farmaceutische zorg en rendabele praktijkvoering. Wij spelen in op de veranderende behoefte aan service en gemak door samen met apothekers richting te geven aan online farmaceutische dienstverlening met de inzet van technologische innovaties. 

Geschiedenis

Waar we vandaan komen

1984

Pluripharm opgericht door vier apothekers in Noord-Holland

2000

Uitbreiding assortiment naar vol gesorteerde groothandel

2004

2004 Verhuizing van Heerhugowaard naar Alkmaar

2004

Aankoop Healthpack voor baxteren

2007

Gecentificeerd tegen ISO 9001 normen

2008

Oprichting PluriPack: Logistieke services

2010

Oprichting Pluriplus Apotheek formule

2012

Oprichting Pact: Apothekers-coöperatie

2013

Lancering NMC: Zorg ICT voor apotheken

2014

Deelname in De Thuisapotheek

2014

Oprichting Apotheekfonds PharmaConnect

2014

Oprichting Pluripharm Direct

2015

Overname Distrimed intramuraal

2018

Introductie A-frames

2019

Samenwerking Distipack Baxter

2019

Overname Abacus Medicine

2020

Introductie PluriCheck

2022

Introductie nieuwe Central Filling

2022

Introductie Zorgstraat

2024

Pluripharm 40 Jaar!

abacus medicine group

Sterke internationale partner

Abacus Medicine is in 2004 opgericht door CEO Flemming Wagner en zijn vader John Wagner. Abacus Medicine heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot één van de Europese marktleiders in de internationale parallelhandel in geneesmiddelen.

Sinds 2020 is Pluripharm onderdeel van Abacus Medicine Group. Deze samenwerking draagt bij aan een sterke positie van Pluripharm binnen de Nederlandse markt en zorgt voor een hoge beschikbaarheid van medicijnen voor zelfstandige apotheken, poliklinische apotheken en ziekenhuizen.

De klant altijd voorop

Op gebied van klanttevredenheid willen wij continue accelereren. Om dat te bereiken hebben we goede inzichten en dus continue klantfeedback nodig. Pluripharm houdt elke twee jaar een uitgebreid KTO onder haar klanten.

Algemene tevredenheid over service en dienstverlening van Pluripharm:

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We willen het beter doen, waar het er echt toe doet 

Duurzaamheid in de Abacus Medicine Group is een doorlopend en nooit eindigend proces. Van jaar tot jaar zullen geleidelijke veranderingen in ons bedrijfslandschap en in de prioriteiten van onze stakeholders onze prioriteiten op het gebied van duurzaamheid beïnvloeden.

Duurzaamheid in de Abacus Medicine Group is een doorlopend en nooit eindigend proces. Van jaar tot jaar zullen geleidelijke veranderingen in ons bedrijfslandschap en in de prioriteiten van onze stakeholders onze prioriteiten op het gebied van duurzaamheid beïnvloeden.

In 2022 hebben we een aantal focusprogramma’s gedefinieerd die gericht zijn op onze productieactiviteiten, onze maatschappelijke betrokkenheid en diversiteitsmanagement. Dit jaar zullen we veel aandacht besteden aan alle aspecten van onze afvalverwerking.

Contact

Wat kunnen we voor je betekenen?

Voor meer informatie, vragen of opmerkingen neem gerust
contact met ons op.

072 303 43 10
info@pluripharm.nl