13-07-2020

Abacus Medicine neemt Pluripharm Groep over

Beschikbaarheid van medicijnen en innovatieve dienstverlening voor apotheken en ziekenhuizen hebben topprioriteit

04-09-2019

Pluripharm Direct op alle vier de hulpmiddelen zorgdomeinen SEMH-gecertificeerd

29 Augustus was bij Pluripharm Direct de jaarlijkse audit voor de SEMH certificering. Deze certificering is een eis van alle zorgverzekeraars om als landelijke hulpmiddelen leverancier materialen te mogen leveren aan patiënten. Pluripharm Direct is sinds 2017 gecertificeerd voor vier zorgdomeinen: Diabetes, Incontinentie, Stoma en Wondverbandmiddelen (DISW) en is ook nu weer op alle vier de domeinen getoetst.

01-03-2019

Niels Mustert commercieel directeur

Per 1 maart 2019 is Niels Mustert toegetreden tot de directie van Pluripharm als commercieel directeur. Niels volgt Anco van Marle op die 1 april Pluripharm heeft verlaten. Niels Mustert heeft ruime commerciële ervaring in de farmacie en zal voor velen van u geen onbekend gezicht zijn. Na een uitstap als sales director bij Alliance Healthcare keert Niels na een periode van 7 jaar terug om mee gestalte te geven aan de verdere ontwikkeling van de dienstverlening van Pluripharm. 

14-01-2019

Pluripharm Groep trekt Abacus Medicine aan als investeerder

De Deense geneesmiddelenleverancier Abacus Medicine investeert in Pluripharm Groep en versterkt daarmee de financiële basis van de Nederlandse farmaceutische groothandel. De strategische alliantie bevordert een efficiënte genees- en hulpmiddelenvoorziening aan zelfstandige apotheken en ziekenhuizen in Nederland. 

01-06-2018

Léon Tinke treedt toe tot Directie Pluripharm

Per 1 juni 2018 is Léon Tinke (49 jaar) toegetreden tot de directie van Pluripharm. Als Directeur Farmacie is hij primair verantwoordelijk voor de apotheekbedrijven van Pluripharm en de professionele en zakelijke ondersteuning van zelfstandige apotheken via Pluriplus en het apothekerscollectief Pact.

15-06-2017

Pluripack Zwolle voldoet aan GDS-norm

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Pluripack Zwolle getoetst op naleving van de GDS norm van de KNMP. De IGZ concludeerde dat het GDS-niveau van Pluripack Zwolle voldoende is en dat ze het een prettig bezoek vonden. Bovendien waren er geen noemenswaardige tekortkomingen. Het afgelopen jaar is Pluripack Zwolle druk bezig geweest invulling te geven aan alle punten in deze GDS-norm: GMP-kennis, de aanwezigheid van complete GDS-protocollen, validatie van het productieproces en de toezichtrol van de apotheker.

01-06-2017

15.000 patiënten ingeschreven bij Pluripharm Direct

Pluripharm Direct heeft in het afgelopen halfjaar het aantal ingeschreven patiënten verdubbeld. Doordat Pluripharm Direct het CZ-contract Chronische wond/verbandmiddelen 2018 gegund heeft gekregen, zal de groei naar verwachting per januari 2018 nog verder toenemen.

13-06-2016

Pluripharm wordt belangrijke speler in de intramurale markt door overname Distrimed

Pluripharm neemt Distrimed over en versterkt hiermee haar positie in de intramurale markt. Onder de vertrouwde naam Distrimed zal Pluripharm de logistieke dienstverlening voor ziekenhuisapotheken ongewijzigd en met dezelfde medewerkers, service en betrouwbaarheid voortzetten.

Top