Start pilot vernieuwde Central Filling

Pluripack start de pilot met het vernieuwde Central Filling proces. Met de nieuwe werkwijze van het volledig uitbesteden van de receptverwerking, ondersteunt Pluripack de apotheek bij het gereedmaken van recepten. Zowel op patiënt- als op receptniveau. Hierbij staat het volledige groothandelsassortiment voor de apotheker ter beschikking welke elke twee uur automatisch in het AIS wordt ingespoeld.

Direct tijdens het aanschrijven van een recept maar ook bij het verwerken van een herhaalbatch krijgt de apotheek adviessturing vanuit PluriCheck. En reserveert Pluripack, via een unieke voorraadreserveringssysteem, de beschikbare voorraad daadwerkelijk voor de apotheek. Dit biedt de apotheek meer zekerheid bij de ingeplande orders die worden doorgestuurd voor de herhaalmedicatie.

Zodra de laatste controles op en aanpassingen aan het vernieuwde proces zijn doorgevoerd, worden alle apotheken die gebruik maken van deze dienstverlening stapsgewijs overgezet.De overname is afhankelijk van overleg met de relevante vakbonden en de verwachte goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten.