Pluripharm wordt belangrijke speler in de intramurale markt door overname Distrimed

Pluripharm neemt Distrimed over en versterkt hiermee haar positie in de intramurale markt. Onder de vertrouwde naam Distrimed zal Pluripharm de logistieke dienstverlening voor ziekenhuisapotheken ongewijzigd en met dezelfde medewerkers, service en betrouwbaarheid voortzetten.

Met de acquisitie van Distrimed verdubbelt Pluripharm haar jaaromzet naar ongeveer 450 miljoen Euro. Jan Dirk Jansen, algemeen directeur Pluripharm: “Wij zijn blij met deze overname die perfect aansluit bij de ambitie van Pluripharm om haar positie in de farmaceutische markt te verbreden en haar marktaandeel verder te vergroten. Distrimed heeft een zeer goede naam en bewezen track record in dit marktsegment. Pluripharm investeert veel in logistieke concepten, ICT en in de ondersteuning van farmaceutische patiëntenzorg. Dit sluit naadloos aan bij de visie van Distrimed. Wij zien dan ook uit naar een goede samenwerking met de apotheken in de ziekenhuizen. Ziekenhuisapothekers hebben in het ACM onderzoek al aangegeven verheugd te zijn dat Distrimed in de markt actief blijft.”

Nicole Schakenraad, binnen Mediq Apotheken Nederland al meer dan 16 jaar verantwoordelijk voor Distrimed, wordt opgenomen in de directie van Pluripharm. Zij draagt, samen met het Distrimed team dat meegaat, zorg voor de continuïteit en uitbouw van de intramurale groothandelsactiviteiten.

De verkoop van Distrimed was een ACM voorwaarde voor de goedkeuring voor overname van Mediq Apotheken Nederland door Brocacef Groep. De ACM heeft uitvoerig gekeken naar de kwaliteiten van de Pluripharm organisatie en geoordeeld dat met deze overname een solide en concurrerende combinatie ontstaat waardoor er drie spelers in de intramurale markt actief blijven. Vandaag heeft de ACM haar formele goedkeuring gegeven voor deze transactie, op 16 juni a.s. worden de stukken voor de overdracht getekend.