pluripharm
Home | Nieuws | Kerngegevens | Extranet | Contact | Route
    Pluripack Pluriplus

 

Advertorial Farma Magazine

Nieuws 2017

Nieuws 2016

16-06-2015 Met Pluriplus voordelig nascholen

16-06-2015 Baxterverpakking met NAW-label

Nieuws 2014

Publicaties 2015

Publicaties 2014

Publicaties 2013

15-10-2013 Pluripharm groep:
Dé partner voor de zelfstandige apotheker

02-07-2013 Zelfstandige apothekers mogen gezamenlijk onderhandelen met verzekeraars

22-05-2013 Pluriplus, de naamloze formule van de Pluripharm groep

15-03-2013 Pluripharm verstevigt marktpositie van de zelfstandige apotheker

07-03-2013 Pluripharm verstevigt marktpositie van de zelfstandige apotheker

01-03-2013 Nieuw directielid Peter Wognum: Directeur Zorg

Publicaties 2012

 

Home > Publicaties >Pluripharm groep: Dé partner voor de zelfstandige apotheker

15-10-13 Pluripharm groep: Dé partner voor de zelfstandige apotheker

Farmamagazine, jaargang 8, nr. 10, oktober 2013

Wat is de visie van Pluripharm op de markt?
Wij geloven, ondanks de moeilijke fase waar de sector doorheen gaat, in een gezonde toekomst voor de zelfstandige apotheker. In de eerste lijn is grote behoefte aan farmaceutische deskundigheid en aan objectieve voorlichting. Natuurlijk zal niet alles bij het oude blijven, wij houden rekening met een aantal veranderingen in de markt. Maar het bestaansrecht van de zelfstandige openbare apotheek en het beroep van apotheker staan volgens ons niet op de tocht. De missie van Pluripharm is de apotheek en de apotheker op alle fronten te ondersteunen zodat deze zijn positie als zorgverlener en lokale ondernemer kan waarmaken en veiligstellen. Wij willen daarbij een full-service dienstverlener zijn. Daarom hebben wij geïnvesteerd in onze apotheekformule Pluriplus, in ondersteunende ICT en hebben wij geholpen de apothekerscoöperatie Pact op te richten.

Ziet u Pluripharm groep als volwaardig partner van de zelfstandige apotheker?
Jazeker. Onze focus ligt al dertig jaar onveranderd op de belangen van de zelfstandige apotheker. Dat begint met een messcherpe korting vanuit de groothandel en een goede beschikbaarheid van alle artikelen. Verder leveren we natuurlijk alle benodigde logistieke services zoals baxtering, central filling XL, central picking en ICT-tools voor voorraadbeheersing en rendementsondersteuning.Daarnaast ondersteunen we de bedrijfsvoering met onze formule Pluriplus. Daarin zit onder andere het nieuwe ICT-pakket Nexus Medicatie Check (NMC) om in de hele patiëntenpopulatie mogelijke verbeteringen in therapietrouw, gebruik en doelmatigheid op te sporen en af te handelen. Deze populatiegerichte medicatiecontrole tilt de kwaliteit van zorg en de relatie met de huisarts naar een hoger niveau. NMC is dan ook onze inzet bij de onderhandelingen met verzekeraars. NMC zorgt bovendien voor een snellere, meer systematische afhandeling van FPZ en medicatiebeoordelingen. Natuurlijk levert Pluriplus ook alle andere gebruikelijke zaken zoals collectieve inkoop, een kwaliteitshandboek, trainingen en ondersteuning bij de OTC verkoop. Zeer succesvol zijn onze FPZ-projecten in samenwerking met de industrie die een uitstekend aanvullend rendement opleveren.

Hoe onderscheidt Pluriplus zich van de andere apotheekformules?
Dat antwoord is simpel te geven. Pluriplus levert ondersteuning over een breed front tegen verreweg de laagste prijs in de markt. Voor slechts 3600 Euro per jaar kan de apotheek gebruik maken van alle modules uit de formule. Alleen al met de FPZ- projecten kan de deelnemende apotheek meer verdienen dan deze bijdrage. Maar er zijn nog twee belangrijke punten. Uit onderzoek onder onze klanten en deelnemers aan andere formules, blijkt dat apothekers niet erg geïnteresseerd zijn in een huisstijl, formulenaam en dure landelijke campagnes. Ze geloven niet dat dit meer klanten trekt. Nationale marketing hebben wij dus niet opgenomen in het pakket en dat scheelt behoorlijk in de kosten. Een ander onderscheid is dat iedereen kan aansluiten bij Pluriplus. Er is geen verplichte koppeling met de groothandel. Dit geldt voor alle diensten die Pluripharm groep levert. Deze onafhankelijkheid levert de apotheker een betere positie op bij de inkoop en wordt door veel deelnemers erg belangrijk gevonden. Pluriplus is sterk gegroeid en kent inmiddels circa 150 deelnemende apotheken.

De focus op rendement is meer dan ooit belangrijk. Hoe speelt Pluripharm groep daarop in?
Enerzijds door zeer kritisch te zijn op de eigen kosten. Dus geen duur hoofdkantoor en zo min mogelijk dure managers. En door geen investeringen te doen in zaken waar de klant niet om heeft gevraagd. Anderzijds door heel goed te kijken wat er in de markt gebeurt en daar tijdig op in te spelen. Dat kan alleen als je deze gecompliceerde sector door en door kent. We werken daarom veel met mensen uit de praktijk. Verder zijn we ook wendbaar en flexibel vergeleken bij de internationale concerns. Op deze wijze kunnen we prima concurreren, een uitstekende groothandelskorting bieden en alle andere tarieven en contributies laag houden.

Onderhandelt Pluripharm groep namens haar klanten met zorgverzekeraars?
Nee, we vinden dat niet de taak van Pluripharm. Het gaat om je eigen apotheekonderneming en dat moet je nooit uit handen geven. Natuurlijk moet je het wel professionaliseren en samen doen want je staat tegenover grote, machtige partijen. Daarom hebben we met een aantal van onze klanten de onafhankelijke landelijke coöperatieve apothekersvereniging Pact opgericht. In deze vereniging zijn uitsluitend de deelnemende apothekers de baas op basis van één apotheek, één stem. Wel ondersteunt Pluriplus Pact door onderhandelaars, juridisch advies, zorgondersteuning en ICT te leveren.

Waarin onderscheidt Pact zich van de andere collectieven?
Pact is van, voor en door apothekers. Pact is het enige collectief waar de leden tijdens de onderhandelingen mee kunnen kijken en beslissen. Deze zomer heeft de ACM (NMa) zich positief uitgesproken over de juridische structuur die dit mogelijk maakt. Pact is het enige getoetste apothekerscollectief en bovendien het goedkoopste met jaarlijks 1200 euro contributie en 1800 euro bijdrage voor de Pluriplus ondersteuning. Hiermee krijgt de apotheker ook toegang tot Pluriplus services waaronder de goed renderende FPZ-projecten. Bij Pact is iedereen welkom en betaalt iedereen dezelfde bijdrage, ongeacht de keuze van groothandel of formule. Ook hier geldt dat deelnemers op het commerciële vlak geheel vrij gelaten worden. Pact groeit gestaag door en vertegenwoordigd momenteel zo’n 110 apotheken waarbij er nog tientallen aanvragen voor het lidmaatschap in behandeling zijn.

Nog een laatste woord?
Nee, volgens mij is de essentie van Pluripharm groep zo goed weergegeven. En ik kom natuurlijk heel graag langs bij alle zelfstandigen die meer willen weten.

 

 

           
Pluripharmgroep ©2017 | Algemene voorwaarden